1 may 2020, 12:15

Май 

  Poesía » Del paisaje
406 0 0

Май съм!... Във годината надничам..

Толкова съм устремен!

Гоня април, бързам да дотичам,

той е вече уморен!

Във торбичката си нося много радост,

празници,сложил съм и тях.

На дръвчета, цветя, тревички... младост,

на децата игри и смях.

Всички в първият ми ден ще се събудим,

празник на труда да почетем.

Със запретнати ръкави, да се трудим

във любов света да облечем.

За Свети Георги, свещичка да запалим,

за силата и неговата доброта.

Иконата му ние в черква да погалим,

да пожелаем всички мир и топлота.

На Кирил и Методий ще се поклоним,

че азбуката наша са създали.

В училище: с поклон, с венци да постоим,

за писменост, култура... ни събрали.

И все ще има и за последният ми ден,

с любими някой, който ще празнува.

С чаши пълни за наздраве... Че е той роден...

Нека вечно щастието, царува!

 

Илиана Маринкова

© Илиана Маринкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??