7 abr 2021, 12:10

Майчин дълг 

  Poesía » Para niños
586 0 0

Виновникът се казва Пролет

за всяка жива твар,

да получи крила за полет,

да търси любов и другар.

 

Две лястовички под стрехата

зидат си гнездо усърдно,

кал с капки от водата

и неспирен труд до тъмно.

 

Майчин дълг си изпълняват

пак, за кой ли път,

задружно семейство създават,

макар, че от кирпич е домът.

 

В него ще гледат и хранят

в горещото лято с мушици,

в него с тяло ще бранят

скъпите, малки душици.

 

Решат ли да напуснат гнездото

пораснали децата големи,

ще им посочат път към доброто

в лабиринта с неизбежните проблеми.

© Никола Яндов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??