17 ene 2013, 10:00

Майчина следа 

  Poesía
667 1 8
                                             На сина ми
-----
В безгрижно детство, на баща си с ножа
ти дялкаше от пръчици стрели.
Далече от беди в живота сложен
натрупа тайни, свърши куп бели.

В скроеното небе на тесни дънки
намирах валентинки в твоя джоб.
Днес с явен интерес, под трели звънки
се правиш на голям със фотошоп!

Държах те за ръка, но днес усещам,
че всъщност ти ръката ми държиш.
Очакват те, момче, безбройни срещи,
пред мене за които ще мълчиш.

И с тихото, но силно безпокойство
до тебе ще присъствам с майчин глас,
съпреживяла твоите геройства —
в очакване, броейки час по час...

И щом целунеш първото момиче
в теб моят лик ще стане блед и тих.
Но имаш път към мен — аз те обичам!
За теб следа оставям с този стих.

 

-----

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??