МАЙКАТА НА ПТИЦИТЕ
Изпратих ги... И двете си деца...
Стръвницата Европа ги нагълта.
Крилата им - с оскубани перца -
ще търсят път във времето безпътно.
Приеха участта на емигрант
и на студент в далечната чужбина,
но топлина, не слънце-диамант,
насън ще търсят в своята родина.
Студено е под чуждото небе
и страшно е в търбуха на стръвницата.
- Върни ми ги! - под звездното кубе
ридае тихо майката на птиците.
25.09.2014
© Мария Панайотова Todos los derechos reservados