Мила ми майко, честит осми март!
В тези редове изразявам чувствата си към теб - старт!
Ти за мен си най-достойната жена,
искам да го изкрещя пред света.
Празник днес е твой един
ти направи всеки ден с теб прекаран мой любим.
Обичам те, майко, от сърце и от душа,
не искам да виждам в очите ти тъга!
До мен си винаги, когато нещо ме боли,
над мене бдиш и бършеш с ръка сълзите ми.
До мен си, когато разочарована съм от света,
до мен си, когато очите ми проливат дъжда.
Когато съм далеч от тебе, майко, липсваш ми ужасно.
Майчината ти любов за мен е нещо прекрасно!
Грижиш се за мене майко, толкова години,
в душата ми сееш ти цветя, създаваш красиви градини.
Майко моя, съжалявам за всички твои сълзи
и за всички твои лоши дни.
Съжалявам за разочарования твои,
съжалявам и за грешките, които съм допуснала мои.
Прошка искам ти днес, сега!
Искам винаги да си до мен така!
Обичам те, майко мила моя!
Не искам да те разстроя!
Ти на света си само една единствена.
Ти си естествена, войнствена...
Бориш се с живота, толкова суров.
И никога не падаш в неговия ров.
Ценна си ми, майко! Любима си ми!
Обичам те, майко! Мила си ми!
Честит празник, майко! Едничка си ми!
Дойстойна си, майко! Обичана си!
© Гергана Todos los derechos reservados