2 may 2024, 7:39

Маймунското битие на един чиляк* 

  Poesía » Parodias
205 1 0

Какво му трябва на чиляка?
Редовна доза питие,
гостоприемството на два баджака
и тежкотоварно портмоне...

Да няма грижи и тегоби,
да няма нужда и от ум –
И тук отварям едни скоби,
това живот е... на маймун...

Но той... така е най-рахат...
И друго, казвам ви, не ще!
Живот лежерен на примат
и щастието... на прасе...
***
Уви, в реалността чиляка
най-често бачка безпарично,
сънува ги двата баджака
и пие пиене токсично...

Но иначе... акъл не ползва...
Поне успял е с тази цел!...
Тежкар го дава в куха поза
и крие празен портфейл...

И пак... маймунски го живее...
Но на такава, в зоопарка,
разчитащ, че късмет ще го огрее,
и до смъртта си... вярва си и чака...
*****

02.03.2024.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

* чиляк – човек, но с иронична интонация в изказа. 

 

© Георги Каменов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??