Идва той с такава сила!
Грейнал, свеж – из роден край,
пременен в зелена свила,
тук е вече месец май!
Слънчев лъч докосне птица,
после плисне изведнъж...
Всяка капка е жълтица,
казват, щом е майски дъжд.
Иде с празници обични:
1-ви Ден е на труда,
6-ти пък – Гергьовден личен –
Празникът на храбростта.
24-ти – това е
на Светите братя Ден.
Няма месец, всеки знае,
като май благословен!
© Борко Бърборко Todos los derechos reservados