1 мая 2010 г., 18:00

Майските празници 

  Поэзия » Для детей
718 2 12

 

Идва той с такава сила!

Грейнал, свеж – из роден край,

пременен в зелена свила,

тук е вече месец май!

 

Слънчев лъч докосне птица,

после плисне изведнъж...

Всяка капка е жълтица,

казват, щом е майски дъжд.

 

Иде с празници обични:

1-ви Ден е на труда,

6-ти пък – Гергьовден личен –

Празникът на храбростта.

 

24-ти – това е

на Светите братя Ден.

Няма месец, всеки знае,

като май благословен!

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??