Пак съм тук,
под ябълковото дърво,
и слушам звук,
пълен с майсторство.
Ах, тези птици,
пълни със живот,
омайват и светици,
правят тебе патриот.
Чувстваш миг покой
от забързаното ежедневие,
сякаш явил ти се герой
и оставя те в безмълвие.
© Дана Благовска Todos los derechos reservados