Макове по залез
Мистични макове по залез
горят в нестинарски танц.
Стичат се сълзи от обич -
причастие по грапавините
на сливащо безвремие
в капчици смирение -
мистични макове по залез
притихнали в нежност горят
в дъхавата юнска вечер.
Ванко Николов (Starkmaster)
© Ванко Николов Todos los derechos reservados