Някога, някога, толкова някога*
чак преди трийсет години,
с устрем младежки и вяра във идното
задружно беряхме малини.
Студентска бригада - дълг към Родината,
мил спомен от буйната младост,
китари и песни и лагерен огън,
любов и възторжена радост.
Защо ли си спомням, какво ме прихваща,
сега сме във някакво блато,
войската ни - жалка, хилава рота
върши мръсната работа в НАТО.
Съборихме всичко, дойдоха вериги
и Метро, и Била, и други,
над два милиона са вече в чужбина,
а ний вероятно сме луди.
Пустее земята и всичко е вносно,
вече няма овощни градини,
бригади пак има, но вече във Англия,
децата ни сбират малини.
Кушел
* - Песен на Михаил Белчев от "онова време"
http://kushel.blog.bg/drugi/2013/10/15/malini.1192746
© Куш Todos los derechos reservados
Ех Куш.....
Ти там аз тук, пък за едно изглежда мислим.....Прощавай брат, че......заминах....
---------------------------------------------------------------------
Как да ти простя. Всички сте нужни тук.