Когато е зима, не тъгувай!
Погледни снега и му се любувай!
Как променя облика на всичко изведнъж -
светъл, чист, а накрая дъжд.
А времето лети.
Не чакай, просто го сграбчи,
живей без завист и без злоба,
усмихвай се, сякаш нямаш умора.
Защото щастието е в това -
да подадеш на някого ръка.
Бъди и ти като снега!
Когато те пречупят, си спомни за любовта.
Бъди дъжд и отмий злините,
вярвай искрено в мечтите!
Като слънце озари ти дните,
на приятелите изтрий сълзите!
Нали след зимата идва пролетта
и всичко става цвят и светлина.
Бъди човек и не забравяй
и малките неща оценявай.
© Алексия иванова Todos los derechos reservados