18 ago 2016, 17:47

Малък нощен час 

  Poesía
434 0 1

Часът е два и двайсет.

Малък час в нощта.

Голяма дупка в мрака

На моята бяла душа.

 

Чакам те самичка

С цигара във уста

Чакам с отчаяние

В два през нощта

 

И си мисля колко странно

Връзката ни бе така

И си мисля – колко вярно

Беше вечно в два часа

 

Малък нощен час

Грамаден безнадежден глас

Малък нощен час

Не остана буквичка от „нас“

 

Чакам те през падащи сълзи

Помня всички падащи звезди

Чакам те в безлунна нощ

Останала без капка мощ

 

Чакам те от толкоз време

Никога не бе до мене

Щом бях погребана в сълзи

А самотата в мен пълзи.

 

Идваше след дъжд качулка

За да видиш празна люлка

Идваше със закъснение

Щом 02:00 е вече във забвение.

© Y. Panda Todos los derechos reservados

Признавам си, написах го за 15 минути. Прочетох го отгоре-отгоре. Не мога да кажа, че е прекрасно произведение. Исках само да споделя, защото съм тъжна.

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??