Кифли, кроасани и ментета,
идеал на онези в пубертета,
мисли, работи и маски
и разни тъй фалшиви краски.
Очна линия да сложим,
че да не се ний изложим
пред онези готини мъжлета,
които никога не са отваряли книжлета.
Ох, забравих аз червилце,
къде е моето огледалце?
В този свят тъй прост,
препълнен с маски на поднос,
всеки съди по вида,
а не по характера.
Вземи опознай ме най-напред
и не съди ме като тез преди теб,
защото истина не ще познаеш,
докато ти не си признаеш -
ето ме, сгреших, уви,
съдихте от чуждите лъжи.
Не е важно да сте като всички,
бъдете с изправени главички,
защото всеки с нещо е красив,
макар и често боязлив,
от чуждото мнение се ти не бой,
важното е твоето да си е твой.
© Йоан Александров Todos los derechos reservados