26 abr 2009, 16:30

Мечтано очакване 

  Poesía
985 0 21

Изречена сълза е твоето завръщане.

Красива като утринна зора.

Съблечена от пъстрото дихание

на грейнала в очите синева.

 

В море се сбират дланите притихнали.

В океан бушува, от отдаденост, страстта.

Телата тръпнещи безпаметно,

се сливат с танца на разцъфнали цветя.

 

С магия раждат се във полета си,

вълшебните слова от пъстроцветната дъга.

Изречени с любов от две сърца,

отдавна чакали да споделят една съдба.

 

Не се страхувах за теб да си мечтая.

В молитва името ти дни и нощи да мълвя.

Дори от себе си да се отричам,

макар да знаех, че греша.

 

В ръце със китка нежност те очаквах.

В очите пазих образа ти от дъжда.

По вятъра ти пращах всяка вечер,

усмивката на влюбена жена.

 

В мечтата истински когато вярваш,

се сбъдва, казват в песента.

Но ти далече някъде остана

и няма сбъдване за таз мечта.

 

До теб не стигат думите ми, зная.

Разкъсвани от бури са по пътя си не лек.

А аз, загледана в безкрая,

ще продължа да се надявам

като дете, което вярва в чудеса.

 

© Таня Кирилова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??