3 may 2007, 13:23

мечтите ... 

  Poesía
759 0 6

Какво прошепват ти мечтите,  

когато чуеш тиха лира...

На лястовицата в очите

когато сълзите преливат.

Или когато малко цвете

на пътя стъпкано умира -

мечтите ти дали нашепват

тъга във сведените мигли.


Какво боли така дълбоко,

какво така дере,  разпъва

сърцевината на душата ти,

та вече си далеч отплувал.


Защо не можеш да усетиш,

че има обич без условия,

че в люлката на тишината

расте съзнанието на огъня.


Дали в илюзии не падна

сред тъмнина и отчаяние,

та мислиш, че като те няма,

честта си значи ще опазиш.


Дали наистина не смяташ,

че отстъпите са победи...

Мечтите... Те горят, когато

единствено през пламък гледат.

© Дакота Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??