Поезията е моята дама,
насилена и поругана,
щом от любов и интелект
се отърва,
настръхнал ставам да я посетя
и творя, творя, творя,
докато съвсем я опозоря.
Аз поет съм с чест и слава,
дано господ другиму не дава,
че такъв талант е проклетия,
иде ми да се напия,
като божие създание,
да намеря оправдание
Вместо сладко да си спя,
слово с патос да редя
между разум и нагон,
да давам поетичен тон.
© Дарина Станчева Todos los derechos reservados
7 АПРИЛ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЗДРАВЕТО-Чародей
ЗДРАВЕТО Е БЕЗЦЕНЕН БОЖИ ДАР ,
ИМАТ ЛИ ГО ХОРАТА ,
ТЕ СМЪКВАТ ОТ СЕБЕ СИ БОЛЕЗНЕН ТОВАР ,
ТО ИМ Е ОПОРАТА !
ХОРАТА СА ТЕЗИ, ОТ КОИТО В ГОЛЯМА СТЕПЕН ЗДРАВЕТО ИМ ЗАВИСИ ,
АКО ГО ПАЗЯТ ДОБРЕ ,БОЛКА НАД ТЯХ КАТО ДАМОКЛЕВ МЕЧ НЯМА ДА ВИСИ !
ДНЕШНИЯТ ДЕН Е ПРАЗНИК НА ЗДРАВНИТЕ РАБОТНИЦИ ,
КОИТО В БОРБИТЕ С РАЗЛИЧНИТЕ БОЛЕСТИ СА СТАНАЛИ САМОТНИЦИ !
СЕГАШНИТЕ ЛЕКАРИ , МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ И САНИТАРИ ,
НЕДОСТИГЪТ НА ПАРИ ЗА ЗДРАВЕ НЕПРИЯТНО ГИ ПАРИ !
ТЕ ИСКАТ ПОВЕЧЕ СРЕДСТВА ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ,
НЕ ЖЕЛАЯТ НАД НЕГО ДА ИМА ПОГАЗВАНЕ !
КОГАТО ЧОВЕК Е ЗДРАВ ,
ДУХЪТ МУ Е КОРАВ !
БОЛКА НЕ ГО ПРИТИСКА ,
ДА ХВРЪКНЕ ВЪВ ВЪЗДУХА КАТО ВОЛНА ПТИЦА ИСКА !
НО КОГАТО ЗДРАВЕТО НА ЧОВЕКА ПО РАЗЛИЧНИ ПРИЧИНИ СЕ ВЛОШИ ,
НЯМА КОЙ БОЛКАТА МУ ДА УТЕШИ !