25 ene 2021, 11:20

Месецът изгуби, с мен един облог 

  Poesía » De humor
328 5 13

Месецът изгуби, с мен един облог,
скубе им брадите. Май ли? Ха, дано!
Щипя се, горкана – аз ли съм? Не съм!
Рано, отзарана, цъфна стар налъм.
Писнаха звездите, ревна вятър щур:
Тая кой я пита? С покривен паркур,
котките дивеят, а е кучи студ.
Май, през януари? Кой е прав, кой луд?
Стиска ме, чепика, луда полудях,
шапката ме стяга. Всички ги е страх.
Сбирам перушина – спретвам си крила,
а мъжът ми зина – гъска съм била.
Като си се женил,  не си гледал май–
те ти сега мъжо – през януари май!

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Всичките накриво, аз – на кестeрме́!
Хайде, живо-живо, пролетта дойде!
Тичайте на двора, сняг ли пак вали?
Еее, майтап бе, хора...! Зима е, нали?!
А сега сериозно – печката бумти ...
  979  28 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??