Мечтае щъркелът за жабешка яхния,
а жабата - да стане царска щерка.
Принцесата - на тънката си шия
мечтай лисича кожа да наметне.
Лисицата - мечтае за петленце.
И то да бъде шарено и младо.
Петлето – с песен, спящото детенце
да буди сутрин.( Тъй поръча дядо)
Че утре важен ден му предстои.
В училище за пръв път (И е страшно).
Детето си мечтае - щом заспи,
да се събуди вече осмокласник.
© Дочка Василева Todos los derechos reservados