10 nov 2016, 10:47

Метаморфози 

  Poesía » Filosófica
519 0 1

     

                         

Метаморфози

 

Вълкът когато

в агнето се влюби

залага всичко на случаен зар.

Той нищо не печели.

Всичко губи.

Не знае, че престава да е звяр.

 

Не знае,

че след избора глупашки

не агне, а овца ще му се случи.

А той – вълкът,

от приказките страшни,

ще се превърне

във овчарско куче.

 

 

© Александър Калчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??