12 feb 2022, 11:25  

Mетлата и рогата ми ще помни! 

  Poesía » De humor
291 2 11

Дошъл нощес и кой го знае как,
край кучето ни е преминал злото?
Да го гощавам, гост да бъде драг,
да легне край мъжа ми на леглото.

 

Дори от мен е, хора по-чепат,
характерът му взе да ми дотега!
Приивикнал на пета да се въртят
и болни, а и здрави покрай него.

 

И знам, че и в кафето ми е плюл,
а вчера ми лъжицата облиза...
Не зная за Овен дали е чул
и как се с него на глава излиза?

 

Не бяха сто илача, литри чай,
пюрета, витамини, топла супа...
Метлата дворна ще докопам май -
тя кривата гърбина ще му ступа!

 

И ще си мерим точно, до микрон,
ината, проклетията, рогата.
Той може да е крив и Омикрон,
но аз съм с твърдоглавие позната!

 

Накрая ще си тръгне, победен
Ще бяга много бързо! Луд бездомник!
Че който се е сбъскал челно с мен,
метлата и рогата ми ще помни! :)

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??