13 oct 2009, 15:55

Mi dispiace – Съжалявам 

  Poesía » Otra
503 0 4

Последвай мраморните плочки

(площадът ни е стар, нали?),

преброй до пет, едната е нащърбена,

ужасно е, когато завали...

Там, в дъното е масата,

кафето идва със зелен бонбон

и малка кифличка… канелена

лъжички няма – само клон

във чашата ти упорито бърка.

Отпий със побледнели устни

(без друго ти е много захарта),

перо от гълъб дразни ти очите

и кихаш от дъждовната вода.

От мокър вестник буквите се стичат

и теменужено обагрят ти ръцете.

Приличаш на разсърдена дъга,

а аз – на тихо лунно цвете.

© Джулиана Кашон Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??