18 feb 2018, 19:07

Мида 

  Poesía
537 0 0

За спомен от брега ти - взех си мида  

къс море да имам, щом си ида!

Взирах се в вълните ти пенливи,

сребреещи от слънцето - красиви,

зареждащи душата ми с огниво, 

сърцето ми да бъде пак щастливо!

Понесох те със себе си в шепи, 

да потушавам с тебе пламъци нелепи, 

избухващи в словесни пепелища, 

човек - човека с думи щом разнищва... 

От блясъка ти взех си в очите! 

Тъгата си удавих сред вълните! 

 

Пренесох те в дома си в морска мида, 

да имам къс от тебе щом си ида! 

 

© Мария Божкова Todos los derechos reservados

17.02.2018год.

МаЖор 

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??