Някой някъде с някого
сред благост и радост живее;
другаде друг сред гняв и болка,
сред теглила и беди линее.
Карма ли е?
Или е съдба заслужена?
И наградата вселенска,
и наказанието свише
в душите ни е стаена.
С думи и дела
сами избираме:
премеждие или съдействие,
лишение или благополучие.
В мига се случва схватката
между добро и зло,
между дявола и Бога
в душата ни човешка.
Ако обичаме,
ако прощаваме,
/но не винаги/,
ако сме благи и смирени,
ако благодарим за полученото,
ако чуждото достойнство тачим
толкова – колкото и своето –
можем да получим поредния Оскар
за Филма на живота свой от Всевишния.
Самадхи
© Гюлсер Мазлум Todos los derechos reservados