Ти си само спомен,
спомен толкоз болен;
ти си само вятър,
вятър тъй огромен;
ти си само сълзи,
сълзи изпарени;
ти си само пара,
пара от обида стара!
Ти си огън, изгори ме,
но на прах не станах аз;
ти си песен недопята
и куплета пиша аз!
Ти си минало...
© Дива Самодива Todos los derechos reservados