Кой си ти бе
мишко с вратовръзка?
Май забравил си мотиката.
Май забрави
селото
забравил си и въшките в косата.
Забравил си и бабинка
която те обичаше
Забрави и градината прекрасна
забравил си уюта на мотвака
Забравил си каруцата
забрави и магаренцето
Викаше му
( давай Муца)
Забрави утрините на полето
когато закусва с домати и сиренце
на вестник
.......
Всичко си забравил ти мишленце
с вратовръзка
съвест нямаш нямаш вече
дребно ти човече..
/Манчев/
© Христо Манчев Todos los derechos reservados