Мисли за огрев
Днес резачката
се чува от друг двор.
Преди да започне,
човекът уточнява
колко големи
са трупите…
И скоро краката
му се скриват
от стърготини
и топли трупчета.
Ухае на дърво,
расло на южния склон
на баира
и ти е топло преди
още да си запалил камината…
Мрачните мисли -
нарязани и подредени,
и остава
да драснеш клечката.
© Радка Миндова Todos los derechos reservados
Поздрав!