26 dic 2017, 9:56

Мисълта 

  Poesía » Filosófica
223 1 3

Ти си моя радост и тегоба;

ти си зной във мене, но и моя лед;

ти си ми царица, ти си роба;

ти си ми лимона, но и моя мед;

 

ти си ми крилата, но и впряга;

ти си бумеранга, но си и стрела;

ти река си между двата бряга,

но си и пътека между две тела;

 

ти си моя птица излетяла

с мисия във безпределния простор;

ти с живота моя си се сляла –

можеш даже да ме пратиш и в затвор;

 

ти си в мен – в деня ми и в нощта ми;

ти си мойта съвест чиста и тормоз;

ти си мойто ехо от баща ми...

Моя мисъл светла, но и срутен мост.

 

 

 

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??