Ах, хубава ергенска младост!
Кой ли тебе те не знае? -
сърцето ми изпълваш с радост,
а душата ми с наслада.
Песен в мен прекрасна пееш,
път постилаш ми от рози,
по него като слънце грееш
и ме пазиш от угрози.
Нежна в мен живее сладостта ти -
водеща към хиляди мечти,
отпих от извора на младостта ти -
той светли чувства ми дари
И някога в последния ни ден,
когато времето ни раздели,
ще бъдеш споменът в мен,
от всички други най-красив.
© Todos los derechos reservados