28 ene 2009, 17:20

Много е! 

  Poesía » De amor
555 0 4


 

Знаеш ли

колко са красиви

еднодневките?

Едва ли,

но да не те подценявам –

може пък с някого

да си била край езеро?

Но и да не е така,

известно ти е като символика

на нетрайното.

Но символиките

са разтегливо понятие,

та да уточня:

и на мен ми е ясно –

“еднодневка” не означава

продължителност на съществуването,

а какво остава

след теб.

Пример:

Еварист Галоа

(някакви си 20 години живот)

еднодневка ли е?

Компютърът,

с който виждаш тези думи,

математически е основан

на предсмъртното му писмо:

цяла страничка!

(Теория на множествата,

30.05.1832 г.).

И ако ти пиша това,

е единствено, за да те успокоя

да не се притесняваш

от еднодневките

(правителства, телевизии, вестници,

работодатели и от сорта),

а просто да не подценяваш,

че искрата

на първото ни докосване

ни осветяваше почти два дни!

(От вечерта до сутринта).

 

Много е!

 

© Александър Белчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??