16 nov 2013, 18:35

Многото въпроси 

  Poesía
476 0 2

Каква е истината за света,
за времето, дъжда, слънцата, бурите?
За малките, но хубави неща,
за флората, за фауната, лагуните?

От кой създаден е света - 
от Бог, от Дявола или Човека?
Каква ли скрита тайна е това -
фундаменталният въпрос от памтивека.

Дали си имаме места,
определени предварително?
Дали чертаем си съдба
или пък всичко е написано?

А хората, които срещаме,
дали нарочно са създадени?
Дали, когато паднем,
предначертано се изправяме?

Дали избираме си любовта
и работата, хобито и думите?
Или е някаква игра,
регламентирана от другите?

Не знаем отговорите и питаме -
Как програмиран е живота?
От раждането си „залитаме”,
накрая свършваме с Голгота.

П.П.
06.11.2013 г.

© Преслава Петкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??