И много се писа, каза и дрънка,
че виждаш ли народа-
джоба му дрънка!
И беден бил и нямал пари
и вървял бил към изчезване дори!
И аз искам за доста неща
да е по- така,
но гледам сега-
по двама вървят,
по-рядко с количка
по- често с каишка.
И знам отговорно е,
да отгледаш деца,
но не е само до
липса на дрехи или до храна.
Че тез малки пухкави топчици
струват доста пари,
но стана май по- модно
да имаш кутре - отколкото дете!
Как пък все попиваме
тези неща от света
които отреждат ни - задни места!
© Румяна Щерева Todos los derechos reservados