Модерен свят
Стелят се над облачни купове наслоени
лепкави пушеци и смрадливи пáри.
От влагата на Земята са те напоени.
А влакове пристигат в своите гари.
Злокобно е всичко, под това небе -
коли по магистрали и димящи заводи
отразени в поглед на невинно дете,
което за мечтите си сълзи рони.
А гърдите искат въздух да поемат,
по-чист, по-вкусен и по-девствен.
В това се крие и проблемът
в живота ни застрашен и бедствен.
Да имаше място на тази планета,
където слива се сегашно с преди,
където чисто е, без кафенета.
Там, там ме заведи!
© Християн Todos los derechos reservados
за жалост...такъв е модерният свят...
с обич, Християн.