Мога да не кажа нищо с много думи,
но мога и да мълча многозначително.
Мога да крещя безмълвно твойто име,
но мога и да го шепна оглушително.
Мога, затворя ли очи, пак да те видя,
но мога, поискам ли, през теб да гледам.
Мога да понеса най-тежката обида,
но мога и да спечеля Пирова победа.
Мога да съм ничия и да съм чужда,
но мога и да съм до теб във нужда.
Мога да имам хиляди лица,
но името ми е едно - Жена!
© Стаси Todos los derechos reservados