29 ene 2009, 19:45

Може би 

  Poesía
592 0 7

    Може би

 

Едно щурче

във стаята ми

има.

Зад шкафовете

нейде

се е свряло

и свири,

свири -

до премала.

И въобще

не ще да знае,

че идва зима,

че навън

беснеят

есенните хали.

 

И аз да можех

като него

през рамо

да захвърля

страховете

и да надмогна

личното си его,

и в себе си

дълбоко да надзърна:

искрицата любов

все още свети...

И през

разделящите километри

към теб

с лице да се обърна:

,,Вземи  ги,

ето ги ръцете ми,

и двете!”

 

И може би

и ти

тогава

ще се върнеш!

© Мария Костова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??