Може ли в другия да се превърнем?
В чуждата кожа да влезем за миг?
В нечии мисли с любов да надзърнем,
да проговорим различен език?
По други чувства, странни, красиви
да пуснем в сърцето си - час или два.
Да бъдем не същите. Пак да сме живи,
но с променена, чужда глава.
Да се харесваме – нови, прекрасни -
кротки, щастливи даже насън.
С други роднини, приятели. Ясно е:
различни изцяло – отвътре, отвън.
Никой омраза да не подклажда.
Злоба да няма, гняв, суета.
Само любов във нас да се ражда.
И да направим по-хубав света.
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados