Молба към Бога
(стара легенда)
От морския бряг, отгребах шепа пясък,
вдигнах нагоре ръката, в очите със блясък
и Бога помолих смирено: "Боже,
моля те, направи така да може
колкото са песъчинките в ръката,
толкова да са ми годините на земята.
Моля те Боже, създай ми радост!"...
... Но забравих да си пожелая,
да са години на здраве и младост...
© АГОП КАСПАРЯН Todos los derechos reservados