4 jun 2010, 7:52

Молитва 

  Poesía » Otra
566 1 3

За враговете си да се помолим.

За тез, които са ни наранили,

с които вечно спорим и се борим

и няма никога да са ни мили.

 

Да им простим и всичко да забравим

и мислено сега да ги прегърнем.

Омразата под камък да оставим,

на злобата със обич да отвърнем.

 

Аз зная, че звучи дори нелепо

с любов да заменим една омраза.

Повярвайте ми, няма да е леко

да молим Господ да не ги наказва.

 

Светът би станал много по-прекрасен,

добър, спокоен, кротък и доволен...

Надвийте егоизма си опасен!

За враговете си да се помолим!

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • И аз амин!
  • Стихотворението застъпва изцяло златното правило на нашият Господ Исус Христос а именно да побеждаваме злото с добро!Поздрави,излючително добра творба заслужаваща оценка много над отличен!!!
  • Амин!
    Поздрави,Нина!
Propuestas
: ??:??