За враговете си да се помолим.
За тез, които са ни наранили,
с които вечно спорим и се борим
и няма никога да са ни мили.
Да им простим и всичко да забравим
и мислено сега да ги прегърнем.
Омразата под камък да оставим,
на злобата със обич да отвърнем.
Аз зная, че звучи дори нелепо
с любов да заменим една омраза.
Повярвайте ми, няма да е леко
да молим Господ да не ги наказва.
Светът би станал много по-прекрасен,
добър, спокоен, кротък и доволен...
Надвийте егоизма си опасен!
За враговете си да се помолим!
© Нина Чилиянска Всички права запазени