Недей да палиш огън на брега.
Седни и ме изчакай. Ще пристигна.
Ще дръпна пелената от сумрак,
на пясъка до тебе ще се свия.
Ще мина по ръцете ти със дъх
и раменете с шепот ще обвия.
И всеки стон ще бъде бавна смърт,
която Аз и Ти превръща в Ние.
Ще чуем ненадейно, че е то –
морето в тъмнината как пулсира.
Ще се превърна в мъничко ядро,
което ще зачене пак Всемира...
Огньове не пали, Любов, недей.
Аз знам, че светят в синьо твойте думи.
Една молитва мрака ще облее.
Морето ще замре, за да я чуе.
© Людмила Билярска Todos los derechos reservados
---
Радвам се, че хареса, Плами! И нека да имаме още срещи на страничките си! Поздрави, мила!
---
Руменце, благодаря ти, чудесна! Поздрави от мен и утринна Индиана!
---
Ангелче, радвам се, че ми се обаждаш! И ти благодаря за свтлинката! Поздравите ми за теб вече пресякоха Океана! Хубав следобед, приятелю!
---
Доловила си най-съществената и чувствителна точка в стихотворението, Белла. Високо ценя мнението ти, талантливо момиче! Поздрави, мила!
---
За мен е удоволствие, че хареса, мила Селвер! Хубави мигове в есенния следобед ти пожелавам!
---
О, да, разбира се, че е така - уловила си вярната посока, Еви. Поздрав, слънце! Красива и истинска любов да те радва!
---
Ники, благодаря ти, че долови много важен момент в стиха. Чудесна си! Прегръщам те!
---
Здравей, мила Поли! Така се радвам, че се отби и остави добрата си дума! Поздрави и до нови срещи!
---
Така се радвам,че си тук, Ани! И ти благодаря от цялото си сърце за топлото присъствие!
---
Скъпа Маги, ваятелко на нежна и чувствена лирика, за мен е радост и удоволствие оценката ти! Нима има по-красиво нещо от дълбоката, чиста и всеотдайна любов? Това е цялото щастие на света!
Прегръщам те с цялата си обич, приятелко моя!
---
Росенце, благодаря ти за красивия дар, който ми поднасяш с чудесната си оценка, мила! Обичам твоето мило и фино присъствие! С обич!