5 ago 2011, 10:53

Моля се 

  Poesía » De amor
811 0 7

Моля се на залеза - да си нежна вечер,
преоткрила с устни - моята душа.
Моля се на вятъра - да си дъх далечен,
омагьосващ с чувства - нашата съдба.

 

Моля се на слънцето - да те буди тихо,
като нежно цвете - с топлите лъчи.
Моля се на бурята - да пристъпва плахо,
да наднича само - в твоите очи.

 

Моля се на облака - да си дъжд пороен,
да докосваш с капки - моето лице.
Моля се на чувствата - да си бряг спокоен
и жадуван пристан - в бурното море.

 

Моля се на птиците - да си нежна песен
да те чувам вечер - в нощното небе.
Моля се на времето - да си топла есен,
разпиляла багри - в моето сърце.

 

Моля се на мислите - да си нощ безсънна,
да тъгувам в теб - за нашата любов.
Моля се на бездната да си смях без дъно,
сгушен в мойта утрин - и в деня ми нов.

 

Моля се на зимата - да си снежно-бяла,
да покриваш в мене - тъмните поля.
Моля се на лятото - да си ръж узряла,
избуяла в мен - от твоята душа... 

© Чавдар Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??