21 jun 2014, 19:53

Момичето със сърцето в косите 

  Poesía
438 0 2

На центъра, под липата цветна,

тя бързаше нанякъде, закъсняла,

с поглед остър и походка кокетна,

за миг раздвижи улицата застояла.

 

Къде е тръгнала с такава грация,

дали става дума за някаква среща

или мисълта е само фрустрация,

която в момента така се усеща.

 

В косите ù щипка в сърцева форма,

бяла рокля, червена сатенена лента,

момичето в загадъчната униформа –

вкамени погледите на момента.

 

На центъра, след дъжда пороен,

бързаше, но с усмивка на лицето,

всеки с поглед към нея настроен,

заради тази фиба, заради сърцето...

© Никица Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Оригинален стих, посветен на момичето,
    което е символ на красотата и любовта,
    всъщност не е ли именно това, извечния
    древен смисъл и причината, и днес да
    съществува света... ПОЗДРАВИ!
  • Поздрав!
Propuestas
: ??:??