11 ene 2008, 11:01

Мона Лиза 

  Poesía
996 0 10

                 МОНА ЛИЗА

    

       Усмихваш се...

       Ръцете скръстила...

       Усмихваш се...

       Над всички нас...

       Изпълнена

       с невидимо

       присъствие...

       Усмихваш се...

       Над суета и земна власт...

 

 

       Усмихваш се...

       И древна мъдрост

       от теб струи...

       Човечеството си остана същото...

       И Бог не може да го промени...

 

 

       Усмихваш се...

       Загадъчна и вечна...

       Творецът гледа с твоите очи...

       Така безумно близка и далечна...

       Духът на Бог шепти...

 

 

 

       Усмихваш се...

       С тъга и тиха радост...

       Над този свят отдавна полудял...

       Усмихваш се...

       Над дребните човешки страсти...

 

       Така се смее Господ,

       който всичко е видял...

 

 

       09.01.2008 г.

 

     

 

 

 

 

 

 

© Нина Сименова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??