МОНА ЛИЗА
Усмихваш се...
Ръцете скръстила...
Усмихваш се...
Над всички нас...
Изпълнена
с невидимо
присъствие...
Усмихваш се...
Над суета и земна власт...
Усмихваш се...
И древна мъдрост
от теб струи...
Човечеството си остана същото...
И Бог не може да го промени...
Усмихваш се...
Загадъчна и вечна...
Творецът гледа с твоите очи...
Така безумно близка и далечна...
Духът на Бог шепти...
Усмихваш се...
С тъга и тиха радост...
Над този свят отдавна полудял...
Усмихваш се...
Над дребните човешки страсти...
Така се смее Господ,
който всичко е видял...
09.01.2008 г.
© Нина Сименова Все права защищены