Море любимо,
море прекрасно,
море красиво,
но и опасно,
към теб сега
ме носи мисълта,
за теб сега
аз пиша на листа!
От Балчик до Царево
курортите любими
бих обиколил
и бих сред пясъци
дворец строил.
А вълните ти пенливи
ще ме прегръщат
щом игрите щастливи
на брега свършат.
После вечер ще слушам
гласовете на чайките
и ще се кротко сгуша...
А на небето звездите
ще трепкат далечни,
като вселената вечни...
Ах, море, любимо,
ах, море, прекрасно...
Чакай ме, всяко лято
на брега с пясък - злато!
© Людмила Данова Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso:
За местата ни любими, тук от нашето море, с приключения и рими да напишем редове »