16.05.2023 г., 14:29 ч.

Морето 

  Поезия » За деца
273 0 6

Море любимо, 

море прекрасно, 

море красиво, 

но и опасно, 

към теб сега 

ме носи мисълта,

за теб сега

аз пиша на листа! 

От Балчик до Царево 

курортите любими

бих обиколил 

и бих сред пясъци 

дворец строил. 

А вълните ти пенливи

ще ме прегръщат

щом игрите щастливи

на брега свършат. 

После вечер ще слушам

гласовете на чайките

и ще се кротко сгуша...

А на небето звездите 

ще трепкат далечни, 

като вселената вечни...

Ах, море, любимо, 

ах, море, прекрасно...

Чакай ме, всяко лято

на брега с пясък - злато! 

 

 

© Людмила Данова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??