6 jun 2014, 21:50

Морето е сълза 

  Poesía » Del paisaje
432 0 5

Морето е сълза, в която

потъва синьото небе.

А облакът на всяко лято

в морето плува и гребе.

 

Очите на земята древна

се плакнат в сините сълзи.

В снагата ù пустинно-тревна

капризен вятър все пълзи.

 

Когато облак се разплаче,

той пълни земните очи,

а в тях пък слънцето-сираче,

гаси си ярките лъчи.

 

Когато пък земя заплаква,

заливат се и брегове...

Луната в болката оплаква

потъналите в грехове.

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??