8 feb 2021, 22:22  

Морето не е шепичка сълзи 

  Poesía
281 6 11

 

Морето не тъжи, морето не плаче,

то събира душите ни, изтерзани за щастие.

 

***

Морето не е шепичка сълзи,

дори не е на облак огледало.

Не се научи нито да мълчи,

ни нощем да поспи поне за малко.

Да седнеш на брега изгубен, сам -

да се изнижат спомени, целувки кратки.

Морето не разбира от тъга,

морето не раздава щастие.

Но в късна доба може да крещи

с гласа на изоставена русалка,

обърнатата  лодка не тежи

дори, когато някой се удави.

Морето не е шепичка сълзи,

но вашите сълзи е приютило

и няма никога да замълчи -

дори, когато Господ го приспива.

 

© Геновева Симеонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??