Аз невидим съм,
и с наметало от звезди съшито,
а кръвта ми - втечнени блянове,
мечти, копнежи...
Аз богът на съня съм,
и в летните нощи знойни
през отворения ти прозорец влизам
и с пръст докосвам тръпнещото ти чело...
Аз богът на съня съм,
и в зимните нощи буреносни
през процепите се промъквам
и изпълвам ума ти с летни видения топли...
Аз богът на съня съм,
довери ми се, хвани ръката ми
и ще отведа до пристан
от слънчеви лъчи сияйни...
Аз богът на съня съм,
и за теб на тоз пристан
ще създам кораб,
изтъкан от звезди и щастие...
Аз богът на съня Морфей съм,
и с наметало от звезди съшито.
а кръвта ми - втечнени блянове,
мечти, копнежи...
Аз богът на съня Морфей съм,
и искам да живея като човек обикновен,
но съдбата окова ме
да градя цитадели от илюзии.
© Кирил Иванов Todos los derechos reservados