Не идвай вечер (тогаз разливам вино)
морно време е, и ме прибулва в бяло
кога примръкне - с мъжете се запивам -
пеят за нелюбено, и плачат..Опустяло!
Недей и в късни доби да ме търсиш
(тогава си допивам с лудост),
че може в бесовете ми да стъпиш
а в тях не шепне мъдрост.
На ранина в очите ми не стъпвай,
че наливат ми разсолница.
Не смей! в душа ми не замръквай -
Смъртта не е добра любовница.
В гръдта ми се не грей -
копринена е пепел онзи плам.
Вино носиш ли? Налей!
До дъно! за погребаното там.
Рене
© Ренета Първанова Todos los derechos reservados